Voor wie

Voor wie is Analytische therapie of Coaching de beste keuze?

Coaching

Coaching is bij uitstek geschikt om sneller een beslissing te nemen waar u even geen raad mee weet. Coaching helpt om inzichten te verkrijgen in wie u bent in het dagelijkse leven, wat u doet, hoe u het doet en wat u kan. Coaching helpt u om op korte termijn dat geregeld te krijgen wat uw leven een boost kan geven.

Er wordt gewerkt met diverse modellen en huiswerkopdrachten om inzichten en begrip te creëren voor uw huidige situatie waar u in verkeerd. Mensen die kiezen voor Coaching is dit de basis voor verandering. U zult merken dat u stappen gaat maken waar u verder mee komt. Dit is voor wie aan de basis van zichzelf wil werken om dat voor elkaar te krijgen wat nodig is.

Analytische therapie

Analytische therapie, ook wel dieptepsychologie genoemd, is grondig en effectief. Snelle oplossingen geven vaak even lucht, maar na enige tijd keert het probleem toch weer terug, in dezelfde of een andere vorm. Mensen die kiezen voor een analytisch therapeut gaan op zoek naar blijvende oplossingen. Oplossingen die inzichtelijk werken, deze inzichten leren verwerken en integratie van de onbewuste storende factoren bewerkstelligen.

Er wordt gewerkt met inzichtgevende en integratieve methodieken. Op bepaalde momenten in de therapie kunnen ook cognitieve en/of gedragsmatige methoden worden ingezet. Naast de gesprekstherapie wordt er gewerkt met werkvormen als droomanalyse, actieve imaginaties en creatieve uitingsvormen zoals tekeningen. Dit is voor wie uitgebreid en diepgaand zichzelf wil verkennen, uitpluizen wat er werkelijk aan de hand is. Maar ook voor wie met allerlei problemen rondloopt en nu eens goed met zichzelf aan de slag wil om deze op te gaan lossen of er mee te leren omgaan. De kwaliteit van het leven te vergroten en meer als wie u werkelijke bent in het leven te gaan staan.