Over Pimander

Over Pimander: Wie is Arnold Smit?

Doen! Dat was voornamelijk mijn ding. Veel doen en vooral bezig zijn en voor anderen werk verrichten. Plezier hebben in wat ik aan het doen was. Echter echt gelukkig was ik niet. Het voelde alsof er een contant gemis in mij aanwezig was wat uiteindelijke maakte dat er een radicale ommekeer in mijn leven ontstond.

Doordat ik mij ging richten op wat ik uit mijzelf kon halen en er ging een hele andere wereld voor mij open. Ik ontdek steeds meer wat werkelijk bij mij past. Wat maakt dat ik doe zoals ik doe en hoe zit ik nu werkelijk in elkaar. Maar ook dat het steeds verandert en dat niets vast staat.

Na een opleiding tot coach kwam ik erachter dat coaching mij gedeeltelijk voldoening gaf. Ik ben mij verder gaan oriënteren en ik kwam terecht bij de opleiding tot Analytisch Therapeut, dieptepsycholoog. Deze heb ik gevolgd aan het Jungiaans instituut te Nijmegen. Om mijzelf verder te kunnen ontplooien wist ik dat deze opleiding mij dit zou brengen.

Nu is het mijn wens en wil geworden om u te kunnen bijstaan en begeleiden in de zoektocht naar wat nu werkelijk bij u past. Een ontdekkingstocht waar u kunt gaan ontdekken waarom en waartoe u de dingen doet die u doet en wie u in natuur en werkelijkheid bent. Ik kan u helpen te gaan leren luisteren naar uw innerlijke wijsheid, die altijd in ons aanwezig is, kunnen oude gewoonten oplossen en nieuwe ontstaan.

De naam Pimander komt uit een tekst van het Corpus Hermeticum. Hier wordt deze beschreven als de Geest van de innerlijke vrijmacht, die altijd bij ons is en weet wat wij willen.Wanneer wij leren naar deze innerlijke wijze te luisteren zullen onze oude gewoonten oplossen en nieuwe ontstaan die beter bij ons passen.